IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурите по налагане на възбрани в САЩ намаляха до 8-годишно дъно

През май е отчетен спад на започнатите нови процедури, на принудителните отнемания и на имотите, обявени на търг

13:27 | 11.06.14 г.
Процедурите по налагане на възбрани в САЩ намаляха до 8-годишно дъно

Активността по налагане на възбрани върху жилища в САЩ се е понижила до 8-годишно дъно през май, сочат данните на консултантската компания RealtyTrac, цитирани от Ройтерс.

Според компанията 109 824 жилища в страната са били на някакъв етап от процедурата по налагане на възбрана през май. Това представлява спад от 5% спрямо април и е с 26% под нивото, отчетено през същия месец на миналата година.

През май се отчита спад на процедурите по налагане на възбрана за 44-ти пореден месец, посочват от компанията. Това се възприема като знак, че пазарът на имоти в САЩ е поел курс на устойчиво възстановяване.

Кредиторите в САЩ са отнели принудително през миналия месец малко над 28 300 жилища, което е с 6% по-малко спрямо април и с 27% на годишна база. Принудителните отнемания са на най-ниско ниво от 2007 г., показват още данните.

В национален мащаб малко над 47 хил. жилища са били обявени на търг през май, което е най-нисък брой от декември 2007 г. - месецът, в който страната изпадна в рецесия.

Процедура по налагане на възбрана е започнала за малко над 49 200 жилища през май, което представлява спад от 10 на сто на месечна и 32 на сто на годишна база. Броят на жилищата, за които е започнала процедура по налагане на възбрана през май, е на най-ниско ниво от декември 2005 г.

От компанията прогнозират, че процедурите по налагане на възбрана върху жилища в САЩ ще продължат да намаляват през следващите месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още