IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на логистични и индустриални площи в Европа записа силно тримесечие

Чуждите инвеститори са се фокусирали върху водещите пазари в Германия

15:51 | 30.05.14 г.
Пазарът на логистични и индустриални площи в Европа записа силно тримесечие

Необичайно силно е било първото тримесечие за пазара на логистични и индустриални имоти в Европа, посочва се в нов доклад на инвестиционния мениджър Realogis Real Estate, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

Данните на компанията показват, че през първите три месеца на годината на пазара са вложени над 1,2 млрд. евро, което е почти наполовина от общия обем на инвестициите за цялата 2013 г.

Чуждите инвеститори са се фокусирали върху водещите пазари в Германия, като най-предпочитани са регионите на Хамбург, Берлин, Франкфурт на Майн, Кьолн, Лайпциг и Щутгарт.

Общият обем на инвестициите, осъществени от чужди инвеститори, на германския пазар на логистични и индустриални имоти, е нараснал с 20 на сто през първото тримесечие на годишна база до 900 млн. евро, сочат още данните на Realogis Real Estate.

Делът на чуждите инвестиции в логистични и индустриални имоти в Германия от общия обем на инвестициите в Европа достига 78%, показват още данните.

Портфейлните сделки преобладават през първите три месеца на годината, като са генерирали над 824 млн. евро (над 70 на сто от общия им обем). Най-голямата сделка, реализирана през първото тримесечие, е за 300 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още