IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Замъкът на Дракула отново обявен за продан

Това е втори опит за продажбата на замъка Бран, като исканата цена засега не се разкрива

10:58 | 26.05.14 г. 1
<p style="margin-bottom: 0cm">
	Замъкът Бран в Румъния. <em>Снимка: bran-castle.com</em></p>

Замъкът Бран в Румъния. Снимка: bran-castle.com

За всички, които се интересуват от интересните имоти на пазара и биха инвестирали в леко зловеща крепост за повече тръпка – замъкът Бран в Румъния, известен още като замъкът на Дракула, е обявен за продажба, съобщава Telegraph.

Има обаче няколко „уловки“ - първо, в замъка няма бани, което вероятно ще представлява известен проблем за повечето кандидат-купувачи. И второ – засега исканата цена не се разкрива, но и преди е правен опит за продажбата на замъка, като продавачът търсеше 135 млн. долара.

Според запознати обаче цената със сигурност е намалена.

„Ако някой се появи с разумна оферта, ще го проучим кой е и какво предлага“, коментира Марк Майер от консултантската компания Herzfeld & Rubin, която посредничи при продажбата.

Майер подчертава, че замъкът Бран в момента прави „прилична“ печалба, но в „правилните ръце“ има потенциал да генерира повече приходи.

Замъкът е разположен на границите на румънските провинции Трансилвания и Влашко. Известен е още и като замъкът на Дракула, защото действието в книгата "Дракула" на Брам Стокър се развива в Бранската крепост.

Смята се, че някога замъкът е обитаван от владетеля на Влашко Влад Цепеш, като свързаните с него легенди и суеверия са в основата на книгата на Стокър.

Днес замъкът Бран е музей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
leviatan
преди 10 години
Замъкът в Бран е толкова на Дракула, колкото и мой. Релността е, че там той е прекарал само две денонощия в килия. Всичко е митове и легенди.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още