IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китайски град облекчава рестрикциите за пазара на имоти

Местните власти в Наннин искат да насърчат местната икономика на фона на знаците за „охлаждане“ на цените в национален мащаб

11:41 | 29.04.14 г.
Китайски град облекчава рестрикциите за пазара на имоти

Китайският град Наннин реши да облекчи регулациите за покупка на жилища заради опитите на местната администрация да насърчи местната икономика и на фона на знаците за „охлаждане“ на цените в национален мащаб, съобщава Ройтерс.

През последните години цените на жилищата в Китай се повишаваха със сериозни темпове, но темповете на растеж се забавиха заради мерките и на централното, и на местните правителства, за „охлаждане“ на пазара и ограничаване на спекулациите, припомня агенцията.

Жителите на икономическата зона в близост до Наннин – град в южната провинция Гуанси, ще получат правото да купуват имоти в града. Те ще получат абсолютно същите права на собственост, каквито имат и жителите на самия град.

И други градове в Китай обмислят възможностите за облекчаване на рестрикциите за покупка на имоти, включително Хандзъ и Уънджоу в Източен Китай и Чанша в южния централен регион на страната.

Местните правителства поискаха становищата и на строителните компании, за да се оцени по-добре въздействието от евентуално облекчаване на правилата на пазара на жилища. Очакванията са тези градове да разрешат отново покупката на второ жилище.

Местните правителства в Китай са силно зависими от продажбите на земя, но трябваше да въведат серия ограничения на пазара на имоти заради риска от спукването на жилищен балон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още