IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсенето вдига жилищните наеми във Великобритания

Особено активен е пазарът в Лондон, където наемите са нараснали с 2% през март и с 4% на годишна база

19:11 | 23.04.14 г.
Търсенето вдига жилищните наеми във Великобритания

Засилената конкуренция между наемателите е довела до годишен ръст на жилищните наеми във Великобритания от 8% през март, сочат нови данни, цитирани от Propertywire.com

Наемите на Острова са нараснали с 1% през миналия месец до средните 762 паунда (около 925 евро) на месец, а броят на новите договори за наем се е повишил с 16% на месечна база и с 20% на годишна.

Данните на мрежата от агенции за имоти Sequence сочат също, че наемите в Лондон са се повишили с 2% за месеца и с 4% на годишна база до средните 1 427 паунда на месец.

От компанията посочват, че Лондон е „кошер“ на активността, като броят на новите договори за наем там е нараснал с 37% на годишна база и с 15% на месечна. 

Към момента по шест потенциални наематели се конкурират за всеки нов имот под наем на пазара в Лондон спрямо 5,1 миналия месец.

„Данните разкриват колко силно расте пазарът на наеми и доказват, че силният пазар на продажби не отнема от силата на наемния пазар“, коментира Стивън Нейшън, директор наеми в Sequence.

Той обяснява, че повишенията на наемите са в резултат от силното търсене в страната. „Броят нови имоти под наем, които излизат на пазара, не успява да покрие търсенето, като остава без изменение през месеца“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още