IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгва и третата фаза от реновацията на района около Battersea в Лондон

Третият етап от мащабната реконструкция на района ще е по проекти на Gehry Partners и Foster + Partners

16:10 | 08.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Тръгва и третата фаза от реновацията на района около Battersea в Лондон

Готови са плановете за третата фаза от реновацията на района около изоставената електроцентрала Battersea в Лондон, съобщава propertywire.com.

Ще бъде реализиран проектът на Gehry Partners и Foster + Partners, които спечелиха международен конкурс.

Предвижда се на третия етап от реконструкцията на региона да бъдат изградени 1 300 нови жилища, както и пешеходна търговска улица, известна като The Electric Boulevard. Това ще е и основната пътна артерия в района.

В третата фаза от реновацията на района се предвижда и изграждането на хотел със 160 стаи, ресторанти и търговски площи, както и пространства за разходка и отдих.

По проект на Gehry Partners ще бъдат построени пет сгради в източната част на The Electric Boulevard. Проектите на Foster + Partners са разположени в западния край на улицата.

Като цяло след ремонта на района около Battersea се очаква да бъдат построени общо 3 400 нови жилища, от които над 500 ще са достъпни жилища, както и офиси, магазини, ресторанти, барове, кафенета, хотели и други обществени структури.

Вече започна строителството на първата фаза от мащабния проект. Работи се и по втората фаза, като строителството се очаква да стартира до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още