IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са предпочитана дестинация за чуждите купувачи на жилища

Чуждестранните купувачи на имоти в страната сключват сделки най-вече с цел инвестиция или с данъчни цели, както и с цел отдаване под наем

12:49 | 07.04.14 г. 3
САЩ са предпочитана дестинация за чуждите купувачи на жилища

САЩ са предпочитана дестинация за чуждестранните купувачи на жилища, сочат данни на Калифорнийската асоциация на брокерите на имоти за 2013 г., цитирани от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Чуждестранните купувачи все още гледат на САЩ като на сигурно място, където да вложат парите си, посочва се в доклада на организацията.

85 на сто от международните купувачи заявяват, че са предпочели САЩ заради стабилното правителство и финансовата система, която би гарантирала инвестицията им. 15 на сто смятат да инвестират в имот в други страни, като най-честият им избор са Канада, Германия, Мексико, Китай, Сингапур, Швеция и Франция.

Чужди купувачи са осъществили сделки с жилища за 68,2 млрд. долара през 2013 г., сочат данните на Националната асоциация на брокерите на имоти в САЩ. През 2012 г. обаче инвестициите им са възлезли на 85 млрд. долара.

Една пета от купувачите са избрали страната заради разположението и климата, а още 20 на сто – за да са близо до семейството и приятелите си. 9 на сто са се насочили към страната заради възможностите за инвестиции, други 9 на сто – заради промяна в работното място, 6 на сто – заради образование, а 4 на сто – заради по-достъпните цени.

Чуждестранните купувачи на жилища в САЩ купуват най-вече с цел инвестиция или с данъчни цели, както и с цел отдаване под наем, за разлика от местните купувачи, повечето от които не искат да плащат наем.

През 2013 г. чуждите купувачи на жилища в САЩ са се насочвали най-често към Флорида. Други предпочитани дестинации са Лос Анджелис, Сан Диего, Ривърсайд, Санта Клара и други. По 9 на сто от купувачите се насочват и към щатите Аризона и Тексас.

Близо 70 на сто от чуждите купувачи на имоти в САЩ плащат в брой при сделките за разлика от американците (27 на сто), показват още данните. Само една трета от чужденците купуват имот в САЩ като основно жилище за разлика от 75% от американците.

Китайците преобладават на пазара на жилища в САЩ – те са 36 на сто от чуждестранните купувачи. Чужденците освен това избират доста по-бързо от американците – търсенето трае обикновено около 5 седмици срещу 10 за американските купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Що се отнася до образованието...............................!!!!Кое образование?Ако се имат предвид световно признати университети, които гълтат мозъка на света, може, макар че никой богат родител няма да последва детето си в университет.А ако става въпрос за основно или средно обрзование, то отдавна е разсипано. Единствено по настойчиви родители, с огромни усилия и правилна настройка на децата си могат да кажат, че децата им са получили образование, каквото трябва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
"""""Чуждестранните купувачи все още гледат на САЩ като на сигурно място, където да вложат парите си, """"""""""6 на сто заради образование,""""''Лесно спечелените пари трябва да св вложат някъде, да не кажа крадените!При положение че богаташите са основните клиенти на офшорките и имат собствени тръстове, напълно нормално е да купуват в САЩ имоти, защото там е раят на "законните" манипулации!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 8
stomanen
преди 10 години
На Русия можете само да и го пампоркате червеи и драскачите (платени защото колкото и да не ви харесва народа е 80% русофилски) срещу Русия. Скоро референдум и в България и тогава ще разберете колко луди и много сме русофилите ще ви изхвърлим като мръсни кучета от България.ще гледате като *** както гледаха *** в Руски Крим и няма да смеете и да пръцнете защото сте *** тоя бухал дето си го слагате (обиждате горкото животно за нищо не ставате само да паразитствате можете *** нещо обедневате няма го боко) мадата на мечока ще смучи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още