IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Официално: Бекъм иска да строи стадион в Маями

Инвестицията не среща одобрението на Royal Caribbean Cruises, които също са се прицелили в избрания терен

10:40 | 25.03.14 г.
Официално: Бекъм иска да строи стадион в Маями

Група, водена от футболната звезда Дейвид Бекъм, официално разкри плановете си за строителството на стадион с 25 хил. места на брега на Маями, предаде Ройтерс.

Предложението обаче вече среща известна съпротива, отбелязва информационната агенция.

Предвижда се стадионът да бъде построен в района на пристанището на Маями – един от най-натоварените терминали за круизни кораби в света. Официалните планове за развитие на района никога не са включвали изграждането на спортни съоръжения.

Royal Caribbean Cruises, чиято централа се намира в района, вече изрази загрижеността си заради спортния проект и очаквания трафик. Освен това компанията се надява да използва терените, към които се е прицелил Бекъм, за собствени нужди.

Реализацията на проекта за стадион се очаква да струва около 200 млн. долара. Предвижда се и строителството на магазини, хотели и офиси около съоръжението. Общата площ на терените, необходими за строителството, са 14,5 ха.

Бекъм не се интересува от възможностите за финансиране на инвестицията с публични средства. Все пак групата ще трябва да преговаря за плановете за застрояване с местните власти.

Според Джон Олшулър, съветник по недвижимите имоти на Дейвид Бекъм, финансирането вече е осигурено. „Целта е отборът да може да играе на терена към 2016 г.“, допълва експертът.

Бекъм иска да основе футболен отбор в Маями, което налага изграждането на стадион, както и подготовката на бизнес план за развитието на отбора и съоръжението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още