IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германските фондове от отворен тип са сред най-активните продавачи на имоти в Европа

До 2017 г. те трябва да продадат имоти за 17 млрд. евро, създавайки допълнителни възможности за инвеститорите в Германия, Бенелюкс и Южна Европа

12:18 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Германските фондове от отворен тип са сред най-активните продавачи на имоти в Европа

Фондовете от отворен тип в Германия трябва да продадат имоти за 17 млрд. евро до 2017 г. като част от процеса по ликвидация, съобщава консултантската компания DTZ.

В момента фондовете от отворен тип притежават активи за около 82 млрд. евро. От 2012 г. досега те са продали имоти за около 6 млрд. евро, отчитат от компанията. 

Фондовете в процес на ликвидация притежават близо 4,7 млн. кв. м площи, главно в Германия, Бенелюкс и Южна Европа. повечето от тях са предвидени за продажба през 2014 г.

Очакванията са, че фондовете ще продължат с отстъпките от цените, което ще осигури допълнителни възможности за инвеститорите в Германия, държавите от Бенелюкс, както и Южна Европа, където се намират повечето активи, предвидени за продажба през 2014 г.

Сред най-активните продавачи са и някои фондове, които са предвидени за по-късна ликвидация. Те обаче се опитват да се възползват от растящия инвеститорски интерес, за да максимизират цените.

Обемът на продажбите на германските фондове от отворен тип достигна 2,7 млрд. евро през 2013 г., отчита Магали Мартон от DTZ. Фондовете освен това продават активи в повече държави, отколкото през 2012 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още