IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на британските жилища достигнаха нов рекорд през март

Възстановяването на ипотечния пазар на Острова добавя натиск за поскъпване на фона на недостига на домове

09:41 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цените на британските жилища достигнаха нов рекорд през март

Цените на жилищата във Великобритания достигнаха нов рекорден връх през март, след като кандидат-купувачите продължават да са повече от продавачите, съобщава MarketWatch.

Възстановяването на ипотечния пазар на Острова е в разгара си и добавя натиск за повишаване на пазарните стойности на фона на недостига на домове. Строителството продължава да е сред проблемите на британската икономика, като секторът не може да смогне на темпа на увеличаване на населението.

Продължаващото покачване на цените на жилищата засили опасенията за възможно наличие на балон. Въпреки това управляващите изразяват увереност в стабилността в сектора с оглед на по-строгите кредитни практики по ипотеките.

От британската имотна агенция Rightmove Online посочиха, че средната цена на жилищата, обявени за продажба в компанията, е нараснала с 1,6%, или около 4 000 паунда до рекордните 255 962 паунда. По този начин ръстът на годишна база достигна 6,8%, или около 16 000 паунда.

През февруари Rightmove отчете месечен ръст на цените на британските имоти в размер на 3,3% и годишно увеличение от 6,9%.

Последните новини от компанията са в съответствие с данните на Кралския институт на лицензираните оценители. През миналата седмица органът постави фокус върху инфлацията на цените на жилищата, която продължава да се засилва поради хроничната липса както на нови, така и на стари имоти за продан.

Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни, заедно с други политици и икономисти продължава да успокоява страховете от нов балон в имотния сектор с уверенията, че ипотечният пазар е много по-строго регулиран. По думите на банкера текущите правила за кредитиране спомагат за по-значителния контрол от страна на централната банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още