IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсенето на нови служители в сектора на бизнес имотите в Европа се засилва

Сред най-търсените са опитните професионалисти с умения да управляват и преструктурират портфейли от проблемни кредити

11:53 | 07.03.14 г.
Търсенето на нови служители в сектора на бизнес имотите в Европа се засилва

С възстановяването на сектора на бизнес имотите в Европа и ръста на броя на сделките се наблюдава увеличение и на новооткритите работни места в сектора, както и на възнагражденията, съобщава консултантската компания Bohill Partners, цитирана от онлайн изданието property-magazine.eu.

Компаниите за дялов капитал и банките отново се завръщат на пазара и имат нужда от подготвени професионалисти, коментират от компанията.

„Опортюнистичните инвеститори засилват експозициите си към сектора на бизнес имотите и виждаме, че се търсят опитни професионалисти с умения да управляват и преструктурират портфейли от проблемни кредити. Най-добрите могат да си договорят доста високи заплати и това се отразява от целия пазар“, посочва Томас Хюс, старши консултант в Bohill.

По думите на Хюз новонавлизащите на пазара инвеститори и експанзията на съществуващите компании налага наемането на повече анализатори, които да подпомагат сделките. Големите фирми са по-склонни да повишават заплатите, за да си осигурят подходящи кадри, а фондовете търсят дори отвъд специалистите от сектора на имотите, за да намерят хора с подходящи технически умения.

Инвеститорите с по-силен апетит към рискови проекти се интересуват от специалисти с образование и опит в сектора на строителството, особено такива, които са участвали в пълния цикъл от развитието на проекта – от придобиването на терена, през самото строителство, до отдаването под наем на площите.

По-добрите условия на пазара обаче означават, че наборът от умения, който работодателите търсеха по време на кризата, вече е остарял. Отново се наблюдава разтваряне на ножицата между заплащането на мениджърите на активи и специалистите по инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още