IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шопинг центровете в Европа в плен на лошото време

Условията за бизнес остават позитивни, но ръстът на индустрията се забавя

10:12 | 14.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Шопинг центровете в Европа в плен на лошото време

Условията за бизнес на търговските центрове в Европа остават позитивни, но темпът на ръст на индустрията се забавя в началото на годината в сравнение с края на миналата. Toва показват данните на International Council of Shopping Centers (ICSC), цитирани от онлайн изданието Property-Magazine.com.

Индексът, който отразява настоящите условия за бизнес, т. е. – продажбите, човекопотока, заетостта и отдаването на площи под наем, отчита леко понижение през януари заради намалението на човекопотока с 16% спрямо декември и с 21% на годишна база.

Основната причина за намаляването на човекопотока към моловете е лошото време в много от европейските държави, както и свитото потребление след коледните празници.

Отчита се и лек спад на заетостта в търговските центрове, който се обяснява с оттеглянето на временните търговци, които се възползват от празничния сезон.

“Очакванията на мениджърите на търговските центрове в Европа за 2014 г. са изключително високи”, коментира пред изданието Сара Банфийлд, мениджър “Международни проучвания” в ICSC Europe.

“Високата безработица в Европа, свитото финансиране за новите проекти, предизвикателствата пред икономиката и формирането на привлекателен микс от наематели във второстепенните търговски центрове остават ключови спънки за много от шопинг центровете”, допълва Банфийлд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още