IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стадионът на Уест Хем ще бъде превърнат в жилищен комплекс

В комплекса ще има до 700 жилища, както и търговски площи, развлекателни обекти и подземен паркинг

11:57 | 11.02.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Стадионът на Уест Хем ще бъде превърнат в жилищен комплекс

Уест Хем Юнайтед ще продаде стадиона си "Болейн Граунд",  известен като "Ъптън Парк", в Източен Лондон на Galliard Homes в сделка, която предвижда съоръжението да бъде превърнато в жилищен и търговски комплекс, предаде Financial Times.

Клубът от Висшата лига се мести на Олимпийския стадион през 2016 г. като наемател, след като той бъде преустроен за целите на футбола. Продажбата на Galliard ще бъде завършена след края на работата по Олимпийския стадион. 

От Galliard обявиха, че планират в комплекса да има до 700 жилища, както и търговски площи, развлекателни обекти и подземен паркинг. Очаква се проектът да бъде завършен към края на 2018 г. след 30 месеца строителство.

Фирмата е изпълнител на голяма част от жилищата, формирали част от стадиона на Арсенал "Емирейтс" в северен Лондон, припомня Financial Times.

Тя обещава да уважи историческите връзки на клуба с "Ъптън Парк", където играе първия си мач през 1904 г., като създаде мемориална градина в чест на най-изветния играч на клуба Боби Мур.

От Уест Хем разкриха, че са избрали Galliard пред "по-добри оферти от агресивни строителни фирми" поради опита на компанията в преустойството на спортни стадиони и познанията ѝ за местните история и нрави.

През последните 14 години Galliard, която е базирана в Есекс, е спечелила 14 проекта в Лондон, включително изграждането на хотел и преустройството на Great Scotland Yard.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Явно е "анти-имиграционната" им политика, колко висока и обратна на прокламираната цел всъщност за привличане на емигранти има - резултата заложен в бъдещото очакване го показва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още