IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Silverstein Properties също залага на Китай

Компанията е първият чужд инвеститор, купил терен в бъдещата свободна зона в южния град Шънджън

16:05 | 10.02.14 г.
Silverstein Properties също залага на Китай

Американската строителна компания Silverstein Properties инвестира 2,21 млрд. долара в икономическата зона "Циенхай" в южния китайски град Шънджън, съобщава Forbes.

Това е първият чуждестранен инвеститор, който залага на успеха на бъдещата свободна зона. Там Пекин планира да изгради центрове за финансови услуги от световна класа.

Само два дни след като правителството в Пекин обяви, че е дало одобрение за зоната за свободна търговия в южната провинция Гуандун, базираният в Ню Йорк строител успешно закупи незастроен парцел в "Циенхай" за 2,21 млрд. долара.

Шънджън е вторият по големина град в Гуандун, а местоположението му на границата с Хонконг отдавна го прави предпочитано място за производителите. Планира се новата зона да предоставя и по-голяма свобода, включително определяни от пазара лихви по банковите депозити и търговия с деривати, което би засилило интереса на спекулантите.

Silverstein, която в САЩ е най-известна с възраждането на Световния търговски център в Манхатън заедно с китайския си партньор в проекта - Qianhai International Energy Financial Center, постави рекорд за най-скъп парцел продаван някога в Шънджън, след като придоби земята с площ 51 416 кв. м на цена от 4 640 долара/кв. м.

Парцелът, който е зониран като площ със смесена употреба, е одобрен за строеж с обща застроена площ на етаж от 477 000 кв. м, включително 303 310 кв. м офис площи.

Американската фирма е и първият чуждестранен инвеститор, закупил имот в зоната "Циенхай".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още