IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България запазва стабилни позиции сред британските купувачи на имоти

Страната ни е на 15-то място в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, като събира малко над процент от запитванията

10:22 | 08.02.14 г. 1
България запазва стабилни позиции сред британските купувачи на имоти

България запазва стабилни позиции в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com за най-предпочитаните от британците дестинации за покупка на жилище.

През януари страната ни е на 15-то място в подреждането – само с една позиция по-назад в сравнение с декември. Запитванията за имоти у нас са малко над процент от всички запитвания на портала.

САЩ остават любимата дестинация на британците за покупка на жилище в чужбина, като събира 18,56% от запитванията на портала. Следва Испания с 8,55%, а третата позиция е за Франция с 5,94%, която измества Бразилия. Латиноамериканската страна е паднала с две позиции до 5-т място, като е изпреварена от Португалия.

Топ 10 на класацията се допълва от Бахамите, Канада, Тайланд, Турция и Италия.

Най-рязък скок в подреждането отчитат Бахамите – с 26 позиции напред. Търсенето на имоти в региона е било на рекордно високо равнище през януари.

Пазарът на Бахамите привлича купувачи с подобряването на туризма и стабилизирането на цените на имотите. Вълната на интерес залива целия Карибски регион като цяло – Барбадос се придвижва с 9 позиции напред в класацията до 14-то място, а Сейнт Китс и Невис – с 23 до 19-то място.

По същото време на миналата година се наблюдаваше подобен бум и рекордно търсене на имоти от британци на Сейнт Китс и Невис заради схемата за жителство срещи инвестиции.

Експертите са оптимистични за пазара на имоти на Бахамите през тази година. Туристическата инфраструктура се определя като зряла и поема по 1,5 млн. посетители и още 3,5 млн. круизни туристи на година. Така туризмът вече е основен двигател на икономиката на островите, а много от купувачите на имоти са привлечени и от атрактивните данъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
deant
преди 10 години
значи има още балъци да се набутат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още