IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече дипломатически мисии в Лондон излизат за продажба

Старите сгради в централните райони на британската столица ще бъдат трансформирани в жилища от висок клас

09:54 | 10.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Все повече дипломатически мисии в Лондон излизат за продажба

Най-атрактивните улици в централната част на Лондон може и да претърпят пълна трансформация, след като редица посолства решиха да продадат имотите си. Купувач си търсят имоти в Мейфеър и Кенсингтън, тъй като посолствата масово се преместват, пише онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Още през 2006 г. американското посолство в британската столица беше продадено на Qatari Diar, след като дипломатическата мисия обяви плановете си да се премести на юг от Темза в комплекса Nine Elms. Наскоро канадското посолство продаде на индийската Lodha Group имота си в Мейфеър. И двете сгради ще бъдат трансформирани и ще предлагат жилища от висок клас.

През последните години в Лондон бяха продадени и други дипломатически имоти – бразилското също в Мейфеър, холандското в Кенсингтън, консулството на Монсерат и други. Холандците решиха също да се преместят в Nine Elms, докато канадците – в помещения на пл. Трафалгар.

“Стойността на много от посолствата в Лондон в днешния пазар трудно обосновава задържането им и това е модел, който може да се повтори не само в целия Лондон, но също така и в градове като Париж и Ню Йорк”, коментира Андрю Лангдън, изпълнителен директор на консултантската компания Aylesford International. Компанията води преговори за продажбата на още няколко посолства в Лондон.

Паричната стойност на посолствата се дискутира още от 1988 г., когато Австралия продаде мисията си в Токио, точно на върха на пазара. Тогава Канбера използва постъпленията, за да погаси една част от държавния си дълг.

Според резултатите от проучване на агенцията Wetherell и Diplomatic magazine в момента се обсъжда продажбата на най-малко 20 от дипломатическите мисии в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 10.02.14 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още