IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Mall of Sofia ще привлича китайски инвестиции в имотния сектор

Europa Capital очаква китайските инвеститори да разширят географския си фокус и в континентална Европа

14:11 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Собственикът на Mall of Sofia ще привлича китайски инвестиции в имотния сектор

Инвестиционната компания Europa Capital, която притежава столичния Mall of Sofia, ще си партнира с базираната в Пекин консултантска компания Ilex Partners Limited, за да привлича китайски инвестиции в европейския сектор на имотите.

„Китайските инвеститори увеличават портфейлите си и диверсифицират базата си от активи, затова Europa Capital и Ilex Partners ще работят с водещи китайски институционални инвеститори, застрахователи и строители, за да задоволят нарастващия им апетит за инвестиции в недвижими имоти в чужбина“, посочва се в съобщение на компанията.

Чарлз Греъм, основател и партньор в Europa Capital, коментира, че китайските инвестиции ще играят все по-голяма роля на европейския пазар в близко бъдеще.

„Въпреки че международната активност в сектора на имотите е съсредоточена върху Великобритания и в частност – Лондон, Europa Capital очаква, че инвестиционният фокус ще се разшири в търсене на по-висока доходност. Процесът ще обхване континентална Европа, където Europa Capital има опит“, коментира Греъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още