IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интересът на азиатските институции към недвижими имоти в региона се завръща

"Живеем в среда с ниски лихви, така че в наши дни има по-голяма нужда от доходност", твърди експерт

10:06 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Интересът на азиатските институции към недвижими имоти в региона се завръща

Апетитът на азиатските институции към инвестиции в недвижими имоти в региона се завръща на фона на търсенето на доходност и ниските лихви, според най-голямата фирма за управление на активи в света BlackRock Inc., цитирана от Bloomberg.

Очаква се тези инвеститори да вложат повече пари и по-голям дял от отделените за имоти средства в портфейлите си в Азия, особено в бизнес имоти, твърди Джоузеф Пачини от BlackRock. Той се позовава на разговори, които е имал с клиенти напоследък, като отказва да ги назове. 

"Изненадващото е, че азиатските имоти не бяха част от уравнението през последните няколко години", казва Пачини, чиято компания управлява активи за стотици милиарди долари по целия свят, включително инвестиции в имоти, хедж фондове, инфраструктура, частен капитал, стоки и валута. "Сега те отново се завръщат на дневен ред", допълва той.

"Живеем в среда с ниски лихви, така че в наши дни има по-голяма нужда от доходност", продължава експертът. " В Азия има много капитал, който трябва да се инвестира, това е огромен стрес".

Възобновеният интерес идва след липсата на такъв през последните няколко години, когато азиатските институции бяха съсредоточени върху малък на брой градове на развитите пазари в Северна Америка и Европа. Тези пазари вероятно ще продължат да привличат по-голямата част от новите инвестиции в имоти поради размерът си, прогнозира Пачини.

По думите му институциите от азиатския регион вече са по-внимателни и детайлни в оценката на възможностите в Азия, като интересът им е основно в имоти, които могат да бъдат подобрени с цел по-големи доходи. Освен това те имат малко по-високи очаквания за тези доходи в сравнение с колегите си на Запад поради по-ускорения икономически растеж и инфлация в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още