IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителен проект в Испания стана причина за сблъсъци

Властите планират проект за 8 млн. евро при положение, че градската управа има дългове от 500 млн. евро

11:47 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Строителен проект в Испания стана причина за сблъсъци
Планирана мирна демонстрация в Мадрид срещу строителен проект в град Бургос прерасна в сблъсъци между полицията и гражданите, съобщава Press TV.

Общината в северния испански град смята да реализира строителен проект на стойност 8 млн. евро. Гражданите твърдят, че това е недопустимо, тъй като градската управа вече има дългове от 500 млн. евро.

Проектът предвижда преустройството на булевард и изграждането на подземен паркинг.

Решението на общината изкара на улицата испанците в 47 града. 11 души са ранени по време на сблъсъците с органите на реда в Мадрид. Други 11 са арестувани. Полицията е замеряна с димки и предмети, а няколко контейнери за боклук са запалени.

Според критиците икономическата ситуация в Испания е влошена заради корупцията, която е обхванала властта. Според гражданите харченето на огромни суми за проекта е нерентабилно. В отговор на случилото се властите замразиха плановете за строителния проект.

На протестите в Испания рядко доминира агресията. Въпреки това през миналата година беше приет закон за налагането на по-строги наказания за всички, които участват в незаконни и неразрешени протести.

Подробности научете от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още