IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възбраните в САЩ бавно намаляват

Броят на жилищата, за които е започнала процедура по налагането на възбрана, е на най-ниско ниво от 2006 г., а на отнетите жилища - от 2007 г.

10:50 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Възбраните в САЩ бавно намаляват

Броят на жилищата в САЩ, за които е започнала процедура по налагането на възбрана, през миналата година е намалял до най-ниското равнище, отчетено за последно по време на жилищния бум. Отделно отнетите от кредиторите жилища са достигнали най-ниско ниво от 2007 г. насам, сочат данни на консултантската компания RealtyTrac, цитирани от АП.

Въпреки че като цяло възбраните върху жилища намаляват, в отделни щати – например Флорида, Ню Йорк и Калифорния, продължава да се наблюдава ръст, макар че той значително се е забавил, отбелязва компанията.

През миналата година са започнали 747 728 процедури по налагане на възбрана, което е с 33% по-малко спрямо 2012 г. и е най-ниско ниво от 2006 г., сочат данните.

Спад на започналите нови процедури по налагане на възбрани е отчетен в 37 щата, включително Калифорния, Аризона, Колорадо и Джорджия, които допреди години бяха лидери по ръст на същите процедури.

Ръстове са отчетени в 13 щати, сред които Мериленд, Арканзас, Ню Джърси, Кънектикът и други.

„Новите процедури по налагане на възбрана са водещ индикатор, който показва, че се връщаме към нормалността“, коментира Дарън Бломкуист, вицепрезидент на RealtyTrac.

През миналата година кредиторите в САЩ са отнели 462 970 жилища, което е с 31% по-малко спрямо 2012 г. и най-ниско ниво от 2007 г.

Пикът на възбраните беше отчетен през 2010 г., когато от собствениците им бяха отнети 1,05 млн. жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още