IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелската индустрия се готви за добра година

Нараства търсенето на хотелски услуги и от туристите, и от пътуващите с цел бизнес

14:13 | 14.01.14 г.
Хотелската индустрия се готви за добра година

Хотелиерите очакват положително развитие на сектора през 2014 г., но трябва да се адаптират към търсенето на услуги. Това се посочва в анализ на HVS London, цитиран от онлайн изданието Property Magazine.

Хотелиерската индустрия във Великобритания и континентална Европа е облагодетелствана от нарастващото търсене както от страна на туристите, така и от страна на бизнес пътниците. Очаква се активността при сделките да се подобри, а кредитирането да стане по-достъпно.

Строителството на хотели в Европа продължава да се развива с бързи темпове, като в момента се осъществяват общо 360 проекта с 60 хил. стаи. Много от тях ще отворят врати през 2014 г.

Още 450 хотела със 70 хил. стаи в момента са в етап на планиране, като повечето от тях са във Великобритания, следвана от Русия, Турция, Германия и Франция.

Според данните на HVS London около 45% от новите стаи, които се строят в Европа, са в луксозния сегмент.

"Напоследък се говори много за активизирането на пазара на нискобюджетни места за настаняване, но операторите все още проявяват силен интерес към строителството на престижни хотели на ключови места на фона на продължаващото силно търсене от страна на Русия, Китай и Близкия изток", коментира президентът на HVS Ръсел Кет.

В същото време той призовава операторите в Европа, особено тези на луксозни хотели, да се адаптират към променящите се изисквания на модерния пътник, който вече търси едно различно преживяване, включващо истински любезно обслужване, а не просто сухи шаблонни услуги.

"Много по-освежаващо е, когато подобно отношение е естествено за хората, когато персоналът с радост предоставя страхотно обслужване по един естествен и непринуден начин и когато гостите са толкова доволни от престоя си, че Ви рекламират безплатно, като споделят с приятелите си - нищо чудно, че много бутикови хотели наемат персонал на базата на характера на хората, а не на квалификацията", казва експертът.

Лондон е на първо място по строителството на алтернативни хотели като бутикови имоти и апартаменти с включени хотелски услуги. Тези проекти отговарят на нуждите на по-специфичните изисквания на клиентите и вече се простират извън границите на столицата.

"Бутиковите хотели имат страхотно бъдеще, най-малкото защото те ще помогнат да се промени традиционният хотелиерски сектор и ще го научи какво всъщност стои в основата на този бизнес", заключава Ръсел Кет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още