IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти в Лондон продължава да привлича нови купувачи

Очаква се 5-7% ръст на цените на имотите в британската столица през 2014 г.

11:44 | 13.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Пазарът на имоти в Лондон продължава да привлича нови купувачи

Пазарът на имоти в Лондон е записал силна година, с повече продавачи и купувачи, според нов доклад на консултантската компания Douglas & Gordon, цитирана от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Редовният „барометър“ за пазара на имоти в британската столица, публикуван от компанията, показва, че през 2013 г. предлаганите имоти са се увеличили с 50 на сто. Броят на новите купувачи на пазара пък е нараснал с 20 на сто.

Декември е бил по-натоварен от обикновено, като цените са продължили да нарастват.

Според компанията и тази година активността на пазара на жилища в Лондон вероятно ще остане същата.

„Като имаме предвид края на 2013 г., и през настоящата година вероятно цените ще продължат да растат заради засиленото търсене и съсредоточаването на активността в ключови райони“, коментира Ед Мийд, изпълнителен директор на D&G.

Компанията очаква ръстът на цените на жилищата в Лондон да е от порядъка на 5-7%.

Оптимистични са и прогнозите за пазара на наеми в Лондон – през декември са регистрирани с 20 на сто повече наематели спрямо предходната година, докато запасите от жилища на пазара са намалели с 20%, което подкрепя плавния ръст при наемите. За 2014 г. се очаква наемните равнища да се повишат с 1-2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още