IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондон е най-предпочитаната дестинация от чуждите инвеститори в имоти

САЩ е най-стабилната и сигурна страна за чуждите инвеститори в сектора на имотите

11:35 | 06.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Лондон е най-предпочитаната дестинация от чуждите инвеститори в имоти

Лондон е най-предпочитаната дестинация в света от чуждите инвеститори в имоти, съобщават от Асоциацията на чуждите инвеститори в недвижими имоти (Association of Foreign Investors in Real Estate – AFIRE), цитирана от Ройтерс.

Столицата на Великобритания изпреварва Ню Йорк, който тази година е класиран на втора позиция. Третото място е за Сан Франциско, а четвъртото и петото – съответно за Хюстън и Лос Анджелис.

Като най-стабилна и сигурна държава за инвестиции в имоти инвеститорите определят САЩ – повече от половината от анкетираните инвеститори са посочили страната. Втората позиция в класацията е за Германия.

САЩ остава и страната, която предлага най-добри възможности за инвестиции. Тя оглавява и класацията за планирани придобивания през 2014 г. Близо 50 на сто от анкетираните инвеститори прогнозират лек ръст на американските им портфейли, а 20 на сто – съществен ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още