IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаквано - Carrefour купува молове за 2 млрд. евро

Става дума за 57 актива във Франция и няколко в Италия и Испания

15:59 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Очаквано - Carrefour купува молове за 2 млрд. евро

Както се очакваше, кмпанията Klepierre е подписала меморандум за разбирателство за продажбата на портфейл от 127 търговски галерии на консорциум, предвождан от Carrefour и капитализиран от институционални инвеститори, предаде онлайн изданието Property Magazine.

За възможната сделка по-рано вече писа Wall Street Journal. Голяма част от моловете са принадлежали преди на Carrefour, но компанията ги продаде преди десетилетие, за да финансира експанзията си. До голяма степен обаче тя не успя да се справи на далечните нововъзникващи пазари. 

Портфейлът се състои от малки и средно-големи галерии, придобити първоначално от Carrefour. Той включва 57 актива във Франция (70% от общата стойност на сделката), 63 актива в Испания (19% от общата стойност) и 7 актива в Италия (11% от общата стойност) с обща площ приблизително 476 000 кв. м.

Очаква се стойността на сделката да бъде 2,01 млрд. евро. Тази цена е в съответствие с оценките на активите във Франция и Италия към 30 юни 2013 ги и е по-ниска от тези в Испания. Фирмата ще се финансира чрез капитал от 1,8 млрд. евро, като 42% ще се държи от Carrefour, а останалата част ще е в ръцете на институционални инвеститори. Ще бъде теглен и кредит от 900 млн. евро.

Очаква се сделката, която все още подлежи на окончателно споразумение между страните и одобрение от страна на съответните регулаторни органи, да бъде предоставена за консултации на представителите на служителите и да бъде приключена през първата половина на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още