IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британците насочиха апетита си за имоти към САЩ

България изостава сериозно в класацията на най-желаните дестинации за покупка на имот

10:27 | 27.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Британците насочиха апетита си за имоти към САЩ

САЩ са най-популярната дестинация за инвестиции в имоти за британците за 2013 г., сочат данни на онлайн изданието ТheМoveСhannel.com. Страната събира 22% от търсенията в портала през годината.

Испания, Великобритания, Франция и Португалия оформят първата петица на най-желаните дестинации за покупка на имот, сочи още статистиката на портала.

Търсенията на имоти за покупка от британци в България са паднали под 2 на сто от общия брой на търсенията в портала, показва още статистиката. Страната ни изостава значително зад Италия, Турция, Бразилия, Хърватия и други държави.

Най-силен скок през годината отбелязват търсенията на имоти в Тайланд, на Каймановите острови, в Бразилия, както и в Турция.

Британците се интересуват предимно от къщи и вили (48% от запитванията на портала), и апартаменти (41% от запитванията). Само 10% от купувачите са проявили интерес към земя, а едва 1% - към инвестиции в бизнес имоти.

Повече от половината от купувачите разполагат със скромен бюджет – до 50 хил. паунда. Само 14 на сто от британците с интерес към имот в чужбина са разполагали с бюджет 50-100 хил. паунда, 7% - със 100-200 хил. паунда, 6% - с 200-300 хил. паунда 3% - с 300-500 хил. паунда, и 18% - с над 500 хил. паунда.

“Купувачите на имоти не се чувстват особено притеснени заради ситуацията в еврозоната. Действително обаче търсенето на имоти във Франция, Испания и Португалия е забавило темповете на ръст в сравнение с търсенето на имоти в Бразилия и Турция”, посочват от изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още