IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намалява делът на американците, чиито жилища струват по-малко от ипотеките им

С продължаващото възстановяване на жилищния пазар делът на хората с отрицателен собствен капитал по ипотеките ще продължи да се свива

18:11 | 20.12.13 г.
Намалява делът на американците, чиито жилища струват по-малко от ипотеките им

Новините за жилищния сектор в САЩ напоследък са добри: цените нарастват на фона на ограничените запаси и по-ниските ипотечни лихви през първата половина на годината, пише Forbes.

Въпреки това около 6,4 млн. домакинства продължават да страдат от отрицателен собствен капитал, показва доклад на CoreLogic. Делът им през третото тримесечие представлява 13% от всички имоти с ипотека.

Общият брой на жилищата, чиято пазарна стойност е по-ниска от оставащите вноски по ипотеките им, обаче е паднал със 791 000 бр. към края на третото тримесечие. Към края на второто тримесечие общо 7,2 млн. ипотекирани жилища, или 14,7% от всички, са попадали в тази категория.

Експертите прогнозират, че с продължаващото възстановяване на жилищния пазар делът на хората с отрицателен собствен капитал по ипотеките ще продължи да се свива.

В регионален план концентрацията на този вид ипотеки е доста неравномерна. Само на пет щата се пада над една трета от всички подобни имоти в САЩ. Невада е на първо място, като там делът им е 32,2% от ипотекираните имоти, слевана от Флорида (28,8%), Аризона (22,5%), Охайо (18%) и Джорджия (17,8%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още