IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландската "лоша" банка разследва кражба на конфиденциална информация

Тече разследване, властите отказват коментар засега

15:19 | 19.12.13 г.
Ирландската "лоша" банка разследва кражба на конфиденциална информация

Лошата банка на Ирландия – Nama, призова полицията да разследва твърденията, че двама нейни бивши служители може би са изнесли конфиденциална информация, предаде онлайн изданието PropertyEU.

От банката потвърдиха, че детайлите по случая са предадени на разследващите власти, като отказаха да разкрият повече подробности.

Според публикации в местната преса агенцията е отправила един от сигналите преди месеци, след като неин служител, който предстояло да напусне, бил хванат в опит да изнесе поверителната информация.

Публикациите разкриват също, че адвокати на северноирландския строителен предприемач Пади Макилън са изпратили сигнал с твърдение, че информацията, изнесена от един от бившите служители на Nama, "сериозно е застрашила" бизнес интересите на клиента им. В писмото се твърди, че към трета страна са изпратени лични данни, включително информация за банковите заеми на бизнесмена.

Макилън в момента води дело във Върховния съд в Дъблин в опит да попречи на Irish Bank Resolution Corporation да продаде част от заемите му за 264 млн. долара на братята Баркли във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още