IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатите инвеститори продължават да вярват в Лондон

Лондон е предпочитана дестинация за заможните фамилии, които са привлечени от правната защита, качеството на живот, данъчния режим и доброто образование

16:35 | 16.12.13 г.
Богатите инвеститори продължават да вярват в Лондон

Средната цена на луксозно жилище в Лонон ще се увеличи до над 6 млн. паунда в рамките на следващите 30 години. Това твърдят инвеститори и мениджъри, цитирани от Financial Times.

Жилищата в най-елитните квартали на британската столица - Белгравия, Южен Кенсингтън и Найтсбридж, се очаква да струват средно до 6,4 млн. паунда към 2040 г. в сравнение с 1,5 млн. паунда в момента, прогнозират инвеститорите.

Fleming Family & Partners (FF&P), консултантска компания за управление на семейни финансови средства, е анкетирала 90 души с общи активи за 100 млрд. паунда относно очакванията им за икономиката и инвестициите през 2043 г., когато сегашното поколение се очаква да предаде юздите на инвестициите на своите наследници.

Прогнозите им за номиналното покачване на стойността, равняващи се на 5% годишно, са скромни в сравнение с удвояването на средната стойност на първокласните имоти в Лондон за последните 8 гоини според Savills. Но 91% от участниците в анкетата все пак твърдят, че имотите ще продължат да са добра дългосрочна инвестиция.

Според доклада, озаглавен "Светът през 2043", богатите се притесняват за това как ще запазят активите си в бъдеще. Това ги тревожи повече от капиталовото поскъпване в списъка с опасения. Има шест основни фактора в тази насока: липса на стратегическо планиране, фрагменатация на имотите при онаследяване, прекомерно поемане на рискове, развод, инфлация и данъци.

Разрастването на семействата често се развива с по-бързи темпове от способността им да генерират богатство. Например сем. Флеминг, което първоначално учредява фирмата си, за да управлява собственото си състояние, може да има още 200 нетни членове до 2043 г. при стандартна продължителност на живота и "сегашните темпове на възпроизводство".

Лондон е най-предпочитаната дестинация за заможните фамилии, които са привлечени от правната защита, качеството на живот, привлекателния данъчен режим и доброто образование. Над 90% определят града като една от трите водещи юрисдикции, в която ще бъдат базирани през следващите 30 години.

Изследването показва също увлечение по други активи. Златото например се смята за подходяща инветсиция от близо 90% от участниците в анкетата, въпреки че през тази година цената му е паднала с 30%. Ценният метал през последните години засили популярността си като лост срещу инфлацията и финансовите кризи.

Богатите изглеждат уверени и в дългосрочните перспективи на еврозоната, като 63% твърдят, че единната валута ще съществува през 2043 г. Около 80% пък смятат, че доларът, а не китайският юан, ще остане глобалната резервна валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още