IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците - основен двигател на пазара на имоти в САЩ

Въздействието на китайските купувачи на американския пазар продължава да се засилва

13:55 | 05.12.13 г.
Китайците - основен двигател на пазара на имоти в САЩ

Много американци все още се колебаят да купуват жилища, но китайските инвеститори разграбват имотите в страната, твърди брокерът от Ню Йорк Доли Ленц, цитирана от CNBC.

"Американците все още нямат достатъчно увереност, за да се впуснат на пазара. Те анализират ползите от покупката спрямо тези от живеенето под наем", обяснява Ленц.

"Те си казват: 'Колко ми струва да направя това или онова?' И при всеки скок на лихвите решението е в полза на живеенето под наем", допълва тя.

Китайците от друга страна смятат скъпите имоти в САЩ за сравнително стабилна инвестиция в дългосрочен план. Най-добрите пазари като Сан Франциско и Лос Анджелис и ски курортите като Парк Сити и Юта, където търсенето остава рекорно, са се превърнали в предпочитани дестинации за китайските купувачи.

"Въздействието на китайците върху сектора на имотите в САЩ е много силно и смятам, че продължава да се засилва", отбелязва Ленц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още