IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Малките търговски центрове - има ли рецепта за оцеляване?

Миксът от наематели и паркирането са ключови за успеха на по-малките търговски центрове

10:08 | 23.11.13 г.
Малките търговски центрове - има ли рецепта за оцеляване?

Разнообразието от магазини и присъствието на познати, но достъпни за потребителите брандове, е от жизненоважно значение за успеха на второстепенните търговски центрове, посочва се в нов доклад на консултантската компания CBRE.

Компанията е анализирала едни от най-добрите второстепенни търговски центрове в Европа, за да установи факторите, които са допринесли за техния успех.

Най-важен е миксът от наематели, а другият ключов фактор е достъпът до паркинг. Двата фактора могат да се отразят пряко върху човекопотока, тъй като влияят най-много върху решението на потребителите дали да пазаруват на конкретно място.

Компанията дава пример с второстепенните молове в Унгария. В момента инвестиционната активност в страната е изключително слаба и това дава време и възможности на инвеститорите да подобрят проектите, за да се опитат да привлекат повече хора.

Търговските центрове се борят за популярни, но същевременно достъпни ключови наематели, които имат интерес да присъстват и в първокласните шопинг дестинации, и в по-малките търговски центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още