IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мексико се подготвя за отварянето на пазара на имоти за чужденци

Инвеститори търсят изгодни сделки по тихоокеанското крайбрежие

12:29 | 30.10.13 г. 2
Мексико се подготвя за отварянето на пазара на имоти за чужденци

Откакто тръгнаха слухове, че чужденците скоро могат да получат право да притежават къщи край плажовете на Мексико, строители, инвеститори и купувачи обикалят крайбрежната ивица на Тихия океан в страната в търсене на изгодни сделки, пише онлайн изданието Global Property Guide.

В момента чужденците нямат право да притежават земя на отстояние под 50 км от брега или 100 км от границите на Мексико по силата на въведено преди 100 години ограничение, заложено в конституцията на страната.

За да упражнят имотни права, те могат да си партнират с мексиканска банка и да подпишат споразумение за доверително управление, което е със срок от 50 години и се подновява ежегодно. Банката държи правата на собственост, но чужденецът има право да управлява и контролира имота.

Сключването на подобно споразумение обаче е сложно и чужденците обикновено се отказват заради сложния процес.

През май Камарата на представителите одобри поправка в конституцията, с която бяха премахнати ограниченията върху възможността чужденци да притежават собственост по брега и в близост до гранциите. В момента предстои тя да мине през Сената.

Президентът Енрике Пеня Нието иска да позволи по-свободен достъп на чужди капитали в Мексико, като тази поправка е част от кампанията му. Освен това той подкрепи откриването на държавната петролна компания Pemex за чуждестранни и частни инвеститори. Анализатори твърдят, че Нието вероятно ще събере достатъчно гласове, за да прокара конституционните промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
колкото е по-мътна и кървава, толкова е по-сложно за маймуните и по-предсказуема и контролирата за притежаващите маймуните!... - В останалия СВЯТ си имат вече "спечелената свобода" за да е лесно за маймуните и да не могат практически нищо да са свободни да правят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Щото в Мексико няма чужди капитали!И там е една мътна и кървава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още