IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските купувачи на имоти се насочват към Франция и Испания

Турция, Португалия и Италия допълват топ 5 на предпочитаните дестинации

10:44 | 21.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Британските купувачи на имоти се насочват към Франция и Испания

Франция и Испания остават предпочитан избор за покупка на втори дом от британците, сочат данни на ипотечната компания Conti, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

За Франция са били 43% от запитванията на потенциални клиенти, а за Испания – 36%, показва статистиката на компанията. Разликата между двете държави обаче бързо се стопява, тъй като имотите в Испания генерират все по-голям интерес – спрямо миналата година запитванията за имоти във Франция са намалели с 2%, а за недвижимости в Испания са се увеличили с 3 на сто.

На трето място в класацията на компанията е Турция – от началото на годината досега страната е събрала 10% от запитванията срещу 6% за същия период на миналата година. Следват Португалия с 8% от запитванията и Италия – с 3%.

„Традиционно запитванията започват да се увеличават от есента, след като хората са се завърнали от ваканция в чужбина с мечти за свой собствен дом в някоя слънчева страна. Тази година обаче ръстът е още по-силен“, коментира директорът на ипотечната компания Клеър Неслинг.

„Що се отнася до локацията, купувачите обикновено играят на сигурно, а и в най-предпочитаните от тях страни в момента могат да осъществят доста изгодни сделки на фона на понижените цени и ниските разходи по заемите“, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още