IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките в САЩ почти са изчерпали ангажиментите си към закъсали кредитополучатели

Кредиторите сключиха извънсъдебно споразумение с властите да помагат на потребителите чрез рефинансиране, опрощаване, преструктуриране на заеми и други мерки

10:44 | 18.10.13 г.
Банките в САЩ почти са изчерпали ангажиментите си към закъсали кредитополучатели

Най-големите американски компании за ипотечно кредитиране, включително Citigroup Inc. и Bank of America Corp., почти са изплатили напълно ангажимента си на стойност 25 млрд. долара под формата на облекчения за кредитополучатели по силата на национално извънсъдебно споразумение за справяне с възбраните, предаде Bloomberg.

Банките, сред които са и Wells Fargo & Co. и JPMorgan Chase & Co., бяха задължени да отпуснат помощ на потребителите под формата на рефинансиране, опрощаване на заеми или къси продажби, при които кредиторите се съгласяват да позволят продажбата на жилищата на цена, по-ниска от отпуснатата за тях ипотека.

Още към края на 2012 г. банките са предприели мерки за по-голямата част от тази сума.

"Макар че вече нямаме дейности, свързани с извънсъдебното споразумение, продължаваме да предоставяме облекчения, включително модификации за опрощаване на главницата, на клиентите ни, които отговарят на условията", коментира говорителят на Bank of America Дан Фрам.

Най-малко трима щатски главни прокурори критикуваха практиките на банките във връзка със споразумението. На 2 октовмри Ерик Шнайдерман от Ню Йорк заведе дело срещу Wells Fargo с твърдението, че банката е нарушила условията на споразумението във връзка с обработките на документите за кандидатстване за преструктуриране на кредити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още