IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Антигуа и Барбуда също ще предлага визи срещу инвестиции в имоти

Всеки кандидат по новата програма ще преминава през щателни проверки

15:15 | 15.10.13 г.
Антигуа и Барбуда също ще предлага визи срещу инвестиции в имоти

Антигуа и Барбуда е поредната държава, предлагаща визи в замяна на инвестиция в имоти, съобщи онлайн изданието World Property Channel.

Премиерът на страната Болдуин Спенсър официално даде началото на новата програма "Гражданство чрез инвестиция" миналата седмица.

Срещу покупка на имот на стойност най-малко 400 000 паунда инвеститорите имат шанс да получат паспорт и да станат граждани на Антигуа. Друг вариант е бизнес инвестиция за най-малко 1,5 млн. долара или вноска от 250 000 долара в Националния фонд за развитие на страната.

По-рано подобни програми въведоха държави като Доминиканската република, Сейнт Китс и Невис, Португалия, Кипър, Гърция и Испания. САЩ пък предлагат възможност за виза чрез програмата EB-5.

Някои критици на инициативата на Антигуа я определиха като "продажба на паспорти". В опит да защити имиджа на страната и стойността на паспортите ѝ програмата няма да бъде отворена за всеки. За тази цел всеки кандидат ще преминава през щателни проверки, увериха властите.

Те защитиха решението си да реализират идеята като една от малкото осъществими опции за привличане на инвеститори и развитие в ситуация на икономическо забавяне и буквално изчезване на традиционни източници на финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още