IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужденците активизират пазара на наеми в Централен Лондон

От началото на годината броят на междунароните наематели е нараснал с 30% спрямо 2012 г. при 10% ръст на наличните имоти

11:30 | 15.10.13 г.
Чужденците активизират пазара на наеми в Централен Лондон

Междунароната активност на пазара на имоти под наем в Лондон, особено в по-търсените и скъпи райони, се засилва, сочи ново изследване на Hamptons International, цитирано от онлайн изданието Property Magazine.

Повече от половината (56%) от наемателите в Лондон през последните 12 месеца са били чужденци, като делът им на първокласния сегмент от пазара нараства сериозно до 78%.

От началото на годината броят на имотите, отдавани под наем в британската столица, се е увеличил с 10%, като броят на междунароните наематели е нараснал с 30% спрямо 2012 г. През същия период броят на британските наематели е останал без промяна.

Най-много са наемателите от Западна Европа (24%), следвани от американците (8%), азиатците (7%) и източноевропейците (6%).

В най-скъпите райони в центъра на Лондон, където обикновено наемите на имоти с три спални започват от 1 000 паунда седмично, делът на межународните наематели се покачва още по-сериозно до 78%, като различните райони се харесват на хора от различни националности по разнообразни причини, включително история и учебни заведения.

На французите се падат 16% от наемателите в идеалния център на Лондон, а на американците - 13%.

"Международните наематели играят централна роля за растежа на пазара на имоти под наем в Лондон като цяло и особено в централната част на града. Онези, които се тревожат за резултатите в най-скъпия сегмент на пазара на фона на засилването на продажбите, трябва да обърнат внимание, че общността от висококвалифицирани мигранти, търсещи първокласни имоти под наем за краткосрочен и средносрочен престой в столицата ще нараства с подобряването на икономиката", коментира Джони Морис от Hamptons International.

По думите му търсенето от страна на тази група вероятно ще компенсира тенденцията някои британски наематели да се възползват от по-достъпните ипотеки за покупка на жилище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още