IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carlyle получи зелена светлина за проект за 1 млрд. паунда в Лондон

Компанията ще строи комплекс от 9 сгради, ще има и небостъргач на 48 етажа

15:40 | 10.10.13 г.
Carlyle получи зелена светлина за проект за 1 млрд. паунда в Лондон

Carlyle Group LP е получила одобрение за изграждането на жилищен и офис проект за 1 млрд. паунда на южния бряг на р. Темза в Лондон, съобщи Financial Times. Така компанията стана поредният чуждестранен инвеститор, който ще строи комплекс от луксозни имоти в британката столица.

Американската фирма ще построи общо 9 сгради като част от проекта с обща площ от над 130 000 кв. м, включително жилищен небостъргач на 48 етажа, нов площад и търговски имоти с площ от 2300 кв. м.

Строителството ще започне през 2015 г., когато ще изтекат договорите на сегашните наематели на съществуващите сгради върху парцела. Carlyle очаква проектът да бъде приключен между средата на 2020 г. и началото на 2023 г.

Така Carlyle стана поредната чуждестранна компания, инвестираща на лондонския пазар на имоти, който все повече е доминиран от пари отвън. Други подобни компании са канадската Oxford Properties Group, американската Brookfield Office Properties Inc. и др.

През първата половина на 2013 г. чуждестранните инвеститори са сключили в Лондон сделки за 4,15 млрд. паунда, или 75% от всички транзакции, показват изчисления на BNP Paribas Real Estate.

Много от най-големите инвестиции са от Далечния изток. Малайзийският пенсионен фонд Employees Provident Fund бе част от консорциум, който прибоди за 400 млн. паунда и в момента строи на мястото на лононската Battersea Power Station - бивша електроцентрала на южния бряг на р. Темза.  Китайската Ping An Insurance Co. пък се споразумя да купи сградата на Lloyds в Лондон за 260 млн. паунда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още