IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на имотите в САЩ се готви за административна криза

Федералната жилищна агенция (FHA) ще продължи да одобрява кредити, но ще работи в силно намален състав

12:57 | 02.10.13 г.
Секторът на имотите в САЩ се готви за административна криза

Секторът на недвижимите имоти в САЩ се готви за последиците от първото спиране на работата на федералната администрация от близо 17 години, пише онлайн изданието World Property Channel.

Според държавни служители последиците за федералния апарат за обработка на заемите вероятно ще са минимални.

Противно на някои публикации в медиите Федералната жилищна агенция (FHA) ще продължи да одобрява кредити. Агенцията обаче ще работи с драстично намален персонал (от 8 709 на 349 души), а всички 80 офиса на департамента за жилищно и градско строителство ще бъдат затворени.

"Тъй като можем да продължим да одобряваме заеми, не очакваме въздействието върху жилищния пазар да е значително, стига прекъсването на работата на правителството да е кратка", посочва агенцията в плана си за овладяване на ситуацията. "Възможен е спад на продажбите на жилища в случай, че това прекъсване продължи по-дълго, което би преобърнало тенденцията към засилване на пазара", допълва тя.

Блокажът на административния апарат ще засегне жилищния пазар и по други начини. Заради принудителния отпуск на служителите в Службата за вътрешни приходи, Агенцията за социално осигуряване и въпросите на ветераните ще затрудни намирането на информация и документи за сключване на сделки.

По-трудно за предвиждане е въздействието върху потребителското доверие и продажбите. На практика над 700 000 държавни служители остават без заплати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още