IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Наемите и темповете на усвояване на офисите около летищата в Европа растат

Най-силно представяне за периода записва офис секторът около летището в Дюселдорф

16:02 | 20.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Наемите и темповете на усвояване на офисите около летищата в Европа растат

Наемните нива и усвояването на офисите в районите на основните европейски летища, включително в близост до Дюселдорф, Франкфурт и Амстердам, вече приближават до нивата в централните бизнес локации, сочат данните на консултантската компания CBRE.

Компанията е анализирала пазарите на офиси в близост до 14 водещи летища в Европа за периода 2009 – 2012 г. Експертите са установили търсенето от корпоративни клиенти е съсредоточено върху проектите, изградени за конкретни клиенти, тъй като в тяха се предоставят пространства с разнообразно предназначение.

Най-силно представяне за периода записва офис секторът около летището в Дюселдорф, следван от летищата край Франкфурт и Амстердам.

Популярността на офис сектора в близост до летището в Дюселдорф се дължи най-вече на проекта Airport City, който привлече доста местни компании, включително и Siemens. Почти една трета от компаниите в състава на DAX са разположили централите си в комплекса, а търсенето на офиси в района продължава да се засилва.

Във Франкфурт към района около летището са се насочили компании от ранга на KPMG. Офис комплексът, който избра компанията, се намира в близост до жп гарата. Заради удобния транспорт и качественото строителтсво годишният наем на кв. м скочи до 360 евро, отчитат от компанията.

В комплекса Schiphol Airport в близост до летището край Амстердам наемните равнища вече се доближават до тези в центъра на града. Проектът продължава да привлича наематели заради добрата инфраструктура и бързите транспортни връзки не само с града, но и в начионален мащаб. Microsoft Netherlands например се нанесе в комплекса още през 2008 г.

Основният контингент наематели на офиси в близост до летищата си остават авиокомпаниите, логистичните и производствените компании. Най-големите сделки за периода са осъществени от DB Schenker, Servair, Air France, Lufthansa и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още