IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Essex Crossing - нов мащабен проект на хоризонта на Ню Йорк

Спекулира се, че проектът може и да не се реализира, тъй като мандатът на Майкъл Блумбърг, който го подкрепя, изтича след няколко месеца

13:47 | 20.09.13 г.
<p style="margin-bottom: 0cm">
	Кметът на Ню Йорк представя проекта. <em>Снимка: <span lang="bg-BG">nyc.gov</span></em></p>

Кметът на Ню Йорк представя проекта. Снимка: nyc.gov

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви планове за изграждането на комплекс със смесено предназначение за 1,1 млрд. долара върху шест акра общинска земя в Манхатън, предаде онлайн изданието World Property Channel.

Проектът с обща застроена площ от над 150 хил. кв. м, наречен "Essex Crossing", ще включва търговски площи, 1 000 апартамента, половината от които се предвижда да бъдат достъпни жилища, и музей на Анди Уорхол.

Проектът е разработен от архитектурното студио SHoP Architects и Beyer Blinder Belle и включва открити площи от 1 400 кв. м, офиси от 23 000 кв. м., училище, градска ферма и търговски площи.

От десетилетия кметството и редица строителни компании се опитват да застроят парцела, известен като Seward Park Urban Renewal Area. До момента са предложени и отхвърлени няколко проекта поради спорове между представители на местната общност, властите и строителните компании.

Средствата, необходими за изпълнението на проекта, чийто старт е планиран за пролетта на 2015 г., ще бъдат осигурени от Delancey Street Associates LLC - джойнт венчър, състоящ се от L+M Development Partners, BFC Partners, и Taconic Investment Partners.

Възможно е планът да се сблъска с опозиция. Мандатът на Блумбърг изтича след няколко месеца, което дава повод за спекулации, че новият кмет може да се опита да отхвърли или преразгледа проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още