IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токио предлага най-атрактивна доходност от инвестициите в имоти

Доходността от наеми в Токио изглежда изключително атрактивна спрямо ниската възвръщаемост от държавни облигации в Япония, според глобален консултант

12:18 | 13.09.13 г.
Токио предлага най-атрактивна доходност от инвестициите в имоти

Токио е най-атрактивният град за инвеститорите, търсещи доходност от жилищни имоти, сочат данни на консултантската компания Savills, цитирани от онлайн изданието World Property Channel.

Топ 10 се допълва от Ню Йорк, Париж, Лондон, Сингапур, Сидни, Хонконг, Шанхай, Москва и Мумбай.

"Доходността от наеми в Токио изглежда изключително атрактивна спрямо ниската възвръщаемост от държавни облигации в Япония", посочва компанията в свой доклад.

Данните разкриват също, че т. нар. "нови световни градове" като Москва и Мумбай са надценени, докато по-старите предлагат по-добри възможности за инвеститорите.

Най-високата брутна възвръщаемост от инвестиции в жилищни имоти е в Ню Йорк - 6,2% спрямо 3,4% за американските държавни облигации. Освен това наемите в града продължават да нарастват.

В същото време в Москва брутната доходност от инвестиции в жилищни имоти е висока - 5,8%, но отстъпва пред 7,4% за държавните облигации.

"Някои от градовете с по-ниска доходност отчитат минимален или нулев растеж на наемите, а капиталовите стойности там се покачват", коментира Йоланд Барнс от Savills.

"Ако в бъдеще ръстът на наемите остане незначителен, възможно е „прегряване" на капиталовите стойности, което би могло да предизвика корекция. Съответно ако капиталовите стойности не се покачват толкова бързо, колкото наемите, това може да е показател за потенциал за ръст на цените", обяснява експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още