IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждите инвеститори движат пазара на бизнес имоти в Европа

С капитали, идващи от територии извън Европа, са реализирани 28% от всички сделки през първите шест месеца на 2013 г.

10:45 | 09.09.13 г.
Чуждите инвеститори движат пазара на бизнес имоти в Европа

Обемът на инвестициите в бизнес имоти в Европа през второто тримесечие на 2013 г. е нараснал с 6% спрямо предходния отчетен период, сочат нови данни на консултантската компания CBRE, цитирани от онлайн изданието PropertyEU.info.

За периода стойността на инвестициите е достигнала 32,6 млрд. евро, или с 22% над нивата, регистрирани преди година, което е и най-високата стойност за второто тримесечие от 2007 г. насам.

Според консултантската компания увеличението се дължи основно на все по-големия брой купувачи от Северна Америка и Близкия изток, които навлизат на европейския пазар.

С капитали, идващи от територии извън Европа, са реализирани 28% от всички сделки през първите шест месеца на 2013 г. Купувачите от Северна Америка са осъществили 24% от всички трансгранични сделки за периода.

Инвеститорите от Близкия изток също засилват активността си, като на тях се падат 21% от трансграничните сделки.

В доклада на CBRE се отбелязва, че купувачите от Близкия изток демонстрират силни предпочитания към Лондон (близо 50% от всички техни инвестиции) и офис сегмента, въпреки че сред реализираните от тях сделки има и няколко големи търговски имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още