IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските застрахователи разполагат с над 14 млрд. долара за инвестиции в имоти

Ограниченото предлагане на първокласни имоти в родината им насочва китайските застрахователи към ключовите световни дестинации

10:54 | 04.09.13 г. 1
Китайските застрахователи разполагат с над 14 млрд. долара за инвестиции в имоти

Китайските застрахователи могат да похарчат около 14,4 млрд. долара за инвестиции в бизнес имоти в чужбина, подпомогнати от по-силните позиции на юана и по-облекчените регулации на фона на ограниченото предлагане на първокласни имоти в родината, посочва се в анализ на CBRE Group Inc., цитиран от Bloomberg.

Застрахователите търсят висококачествени офис инвестиции в ключови международни градове като Лондон, Ню Йорк и Торонто, пише в доклада на CBRE. Азиатските пазари с подобни характеристики като Сингапур, Хонконг и Малайзия също ще бъдат сред водещите дестинации.

Миналата година Китай облекчи правилата, регулиращи инвестициите в имоти и други активи от страна на застрахователни дружества в чужбина с цел да подпомогне тяхната доходност. От началото на тази година юанът е поскъпнал със 6,3% спрямо британската лира и с 8,2% спрямо канадския долар.

През миналата година китайските застрахователи са притежавали активи на обща стойност 1,2 трлн. долара. Новите регулации позволяват на тези дружества да инвестират до 15% от активите си в имоти, които не са за собствена употреба. Повечето застрахователни фондове в чужбина заделят за имоти по около 6%, като 20% от този дял отива на чуждестранни пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Много лъжат значи тези котайски затрахоулователи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още