IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти в Европа все още предпочитат да избягват рисковете

Концентрацията на вниманието само върху първокласните активи на основните европейски пазари може да вкара инвеститорите в капан

09:07 | 27.08.13 г.
Инвеститорите в имоти в Европа все още предпочитат да избягват рисковете

Инвеститорите в недвижими имоти от основните пазари в Европа демонстрират слаба готовност да предприемат по-сериозен инвестиционен риск, сочат резултатите от изследване на Union Investment Real Estate, цитирано от онлайн изданието Property EU.

Според проучването, направено сред 150 инвеститори от компании за имоти в Германия, Франция и Великобритания, инвеститорите продължават да са изключително предпазливи по отношение на евентуалните компромиси, които биха могли да направят.

Все още няма признаци за очаквано преминаване към по-печеливши и съответно по-високорискови инвестиции извън и в рамките на Европа.

"Инвеститорите, които търсят сигурност, трябва да обмислят алтернативни инвестиционни стратегии на фона на финансовата криза. Избягването на риска чрез фокусиране единствено върху най-добрите имоти с най-добра локация може да ги вкара в капан", коментира Райнхард Кючер, председател на управителния съвет на Union Investment Real Estate.

Около 2/3 (65%) от анкетираните инвеститори твърдят, че финансовата криза в Европа е оказала сериозно въздействие върху инвестиционите им стратегии. Една от основните стратегически промени е била концентрирането върху ключовите пазари в Западна Европа. Този подход за е избран от 57% от участниците в изследването.

Кючер обаче предупреждава, че "ключовите имоти на търсените европейски пазари са скъпи". "Много високите цени са високорисков аспект на една стратегия, която не е гъвкава и цели да се избегнат рисковете", допълва експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още