IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една странна история за липсващи асансьори

Публикациите за липсващите асансьори в най-високата жилищна кула в света се оказаха неверни

16:31 | 23.08.13 г. 1
<p>
	<em>Снимка: intempobenidorm.com</em></p>

Снимка: intempobenidorm.com

Когато испански вестник съобщи, че архитектите на най-високата жилищна кула в света не са предвидили асансьори, статията бързо се разпространи из световните медии, пише онлайн изданието World Property Channel.

Това бе идеалната възмутителна история - както за злорадстващите фенове на архитектурата, така и за запалените професионалисти. Има само един проблем: вероятно тази история не е истина.

Строителят на Edificio Intempo - 200-метровата сграда, която в момента се изгражда в крайбрежния град Бенидорм, определя обвиненията като "лъжливи и коварни". Рафаел Байеста, който отговаря за продажбите, твърди, че историята е "смехотворна". "Строим най-високия жилищен небостъргач в Европа, така че как е възможно в него да няма асансьори?", пита той.

В Twitter фирмата публикува планове, на които се виждат шахти за асансьори. Репортер от друг вестник посетил мястото и видял, че там има асансьори.

Оригиналната статия е публикувана от El Pais, но бързо набира популярност в мрежата. Само няколко дни след излизането ѝ в Google News вече има над 900 статии за сградата на много езици със заглавия като "Дългото ходене: строителите на 47-етажен небостъргач в Испания забравили да инсталират асансьори".

Това е често срещан феномен в днешния медиен век. Статиите с привлекателни заглавия се разпространяват мълниеносно и всички ние сме били част от тази практика, отбелязва World Property Channel.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
M37Unseen
преди 10 години
Колко хитра реклама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още