IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IVG Immobilien потърси съдебна защита от кредитори

Ако не бъде постигнато споразумение с кредиторите, съдът може да назначи синдик, който да разпродаде активите на компанията

10:43 | 21.08.13 г.
IVG Immobilien потърси съдебна защита от кредитори

Германската компания за имоти IVG Immobilien AG обяви, че ще подаде молба за съдебна защита, за да може да реорганизира дълговете си за 3,2 млрд. евро, след като преговорите ѝ с кредиторите се провалиха, съобщи Bloomberg.

IVG смята да кандидатства за процедурата в Бон, където е базирана. Процедурата е подобна на тази в САЩ и защитава фирмата от искове в периода, докато се опитва да постигне с одобрението на съдебните власти съгласие с кредиторите си.

Стойността на IVG, която в миналото бе най-голямата публична компания за имоти, непрекъснато пада от 2007 г., след като търсенето на офис сгради се сви рязко заради финансовата криза.

IVG притежава офис сгради в Европа за около 5 млрд. евро и управлява имоти на частни и институционални клиенти за 15 млрд. евро, включително фонд, който държи 50% от небостъргача "Gherkin" в Лондон.

Сред кредиторите на компанията са Cerberus Capital Management, BlackRock Inc., Third Avenue Management LLC, Morgan Stanley, Aurelius Capital Management LP и Apollo Global Management.

IVG преговаря с кредиторите си по синдикирани заеми за 2,4 млрд. евро, хибриден заем за 400 млн. евро и конвертируеми облигации за още 400 млн. евро. В момента дълговете на компанията надхвърлят 80% от стойността на активите ѝ, като плановете й са да свие този дял до към 60%, твърдят източници, запознати с финансовото ѝ състояние.

Според същите източници IVG дължи пари на над 200 кредитори.

Ако не бъде постигнато споразумение с кредиторите, германските закони позволяват на съда да назначи синдик, който да разпродаде активите на компанията и да разпредели средствата между кредиторите. Имотите от клиентските фондове на IVG не могат да бъдат продавани с цел издължаване към кредиторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още