IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Re/Max подготвя IPO

Компанията планира да премести централата си в Делауеър

09:11 | 20.08.13 г.
Re/Max подготвя IPO

Re/Max Holdings Inc. е подала документи за първично публично предлагане (IPO) на стойност 100 млн. долара, съобщи MarketWatch.

Франчайз операторът в сектора на имотите обяви, че има намерение да използва приходите от предлагането, за да увеличи регионалните си права в централния Тихоокеански регион и югозападните части на САЩ.

Re/Max загуби редица агенти по време на икономическата криза, но заяви, че броят им отново е започнал да нараства през миналата година, като темпото на увеличение се е ускорило през тази година.

Компанията, чийто съоснователи Дейв и Гейл Лингър са сред основните ѝ акционери и я ръководят, уточни, че възнамерява да вложи 27,3 млн. долара в обратно изкупуване на франчайзинг права в гореспоменатите региони. С останалата част от средствата ще бъдат закупени дялове в RMCO LLC.

До момента седалището на Re/Max бе в Денвър, но плановете се централата ѝ да бъде преместена в Делауеър. Дружеството планира да се търгува под символа RMAX на Нюйоркската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още