IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото строителство в САЩ забавя темповете на ръст

Строителството на многофамилни сгради продължава да движи целия сектор

16:25 | 16.08.13 г. 1
Новото строителство в САЩ забавя темповете на ръст

Началното жилищно строителство в САЩ и разрешителните за строеж, които се приемат за индикация за бъдещата активност в строителния сектор, са нараснали по-слабо от очакваното през юли, което преполага, че по-високите лихви по ипотеките може и да са пресекли инерцията на пазара на имоти, предаде Ройтерс.

Данните на американското търговско министерство сочат, че започнатите нови жилища са се увеличили с 5,9% до 896 хил. жилищни единици на годишна база. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, обаче очакваха повишение до 900 хил. новозапочнати жилища.

Данните за юни са коригирани към ръст до 846 хил. единици от предварително обявените 836 хил. единици.

Същевременно разрешителните за строеж на нови жилища са се увеличили през миналия месец с 2,7 на сто до 943 хил. жилищни единици. Анализатори очакваха разрешителните да се увеличат до 945 хил.

Нопследък строителните компании се оплакват от недостиг на материали и квалифицирана работна сила. Въпреки това жилищното строителство продължава да отчита сериозни ръстове и вероятно ще допринесе доста за икономическия растеж през тази година.

Ръстът при новото жилищно строителство обаче продължава да се определя от строителството на многофамилни жилищни сгради, което записва ръст от 26% през миналия месец. Двуцифрен е и ръстът в процентно изражение на разрешителните за строеж на жилищни блокове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
И американците ставата апартаментаджииЖалко, всички мечтаехме за онази уличка "Уистерия лейн"....и за отчаяните мацки по нея
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още