IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идва ли краят на предградията в САЩ?

Развитието на предградията е достигнало своя максимум, защото хората са започнали да живеят все по-далече от работните си места

12:49 | 15.08.13 г. 1
Идва ли краят на предградията в САЩ?

Провокативната нова книга "Краят на предградията" е реалистично отражение на живота на американците от поколението на т. нар. бейби бумъри, пише Forbes.

Те са първото поколение, израснало в предградията, като повече от 70% от хората към края на 40-те, 50-те и 60-те си години живеят в тези квартали и в момента, пише авторът.

Галахър обаче вярва, че комбинация от фактори ще сложи край на този начин на живот.

Други анализатори като Ерик Фан от архитектурното студио EE&K смятат, че предградията трябва да положат повече усилия, за да задържат и привлекат по-възрастни жители, особено на местата, където е задължително да имаш кола, за да се придвижваш.

В книгата пише, че предградията постепенно ще изчезнат, тъй като САЩ се намират в точка на обрат след дълъг период на разрастване на градовете. Хората започват да се отдръпват от традиционните предградия и да търсят различни опции.

Развитието на предградията е достигнало своя максимум, защото хората са започнали да живеят все по-далече от работните си места в райони, които не отговарят на нуждите им. Вече има хора, които пътуват по три часа, за да стигнат до работата си или пък до супермаркета. Това е скъпо и не така искат да живят хората, посочва се в книгата.

Налице са и множество демографски промени - свръхпредлагане на големи еднофамилни къщи в предградията и недостиг на онова, което търсят новото поколение и застаряващите бейби бумъри, а именно райони, където можеш да стигаш до повече места пеша.

Въпреки че пазарът на жилища в САЩ се съживява, ако човек притежава къща в предградие, е по-добре да я продаде по-скоро, отколкото да изчаква. Изгледите тя да бъде продадена на по-млади купувачи в бъдеще не са много добри, освен ако имотът не е в район с много добри училища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Точно като свикнат с дадено "нещо" и вече е време да го сменят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още