IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завихря се съдебна сага и в Trump Tower в Торонто

Собствениците на хотелски апартаменти съдят строителя за измама

10:49 | 13.08.13 г. 1
Завихря се съдебна сага и в Trump Tower в Торонто

По-малкко от 20% от купувачите на хотелски апартаменти в открития преди една година Trump International Hotel and Tower в Торонто са влезли във владение на имотите си заради проточил се спор със строителя, пише Toronto Star.

Миналата година група инвеститори заведоха дело срещо строителната компания Talon International с твърдение, че са станали "жертва на инвестиционна схема и заговор". Според тях екипът за продажби на фирмата е използвал "дръзки и небрежни изопачавания", за да заблуди купувачите за евентуалните приходи от апартаментите.

Talon, която се контролира от руския стоманен магнат Алекс Шнайдер, упорито отхвърля обвиненията и на свой ред съди инвеститорите. Според фирмата купувачите на традиционните 118 апартамента вече приключват сделките си и в някои случаи дори ги препродават.

Хотелските апартаменти позволяват на купувачите да ги използват за определен период от годината и да вземат дял от приходите, когато имотът им е отдаден под наем от управата на хотела. Цените на този тип апартаменти в кулата на Trump са между 600 хил. и 1 млн. долара. Купувачите обаче твърдят, че приходите, цените и заетостта не отговарят на очакванията им, а таксите за поддръжка непрекъснато растат.

По-рано тази година Trump International Hotel and Tower спечели дело, заведено от 87-годишна жена, купила два апартамента в небостъргача в Чикаго, припомня изданието World Property Channel.

Жаклин Голдбърг обвиняваше строителите в измама, като твърдеше, че са се отметнали от сделка да делят приходите от наемите на залите за балове и срещи в сградата. Съдебният състав обаче застана на страната на строителя, който заяви, че договорите за продажба му дават право да променят параметрите по сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Предварителния договор е бил обещаващо красив, но после са "Изтървали" няколко клаузи в документите за собственост финализиращи сделката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още