IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовта на британците към имоти в България изстива

Страната ни е все по-малко желана дестинация за покупка на втори дом, според специализиран онлайн портал

10:29 | 12.08.13 г. 7
Автор - снимка
Редактор
Любовта на британците към имоти в България изстива

България продължава да пропада в класацията на онлайн изданието TheMoveChannel.com за най-желаните дестинации за инвестиции в имоти за британците. Към края на юли страната ни е на предпоследното 19-то място в топ 20 на най-търсените дестинации за покупка на ваканционен имот.

Непосредствено преди нас (на 18-то място) е Гърция, който също става все по-нежелана дестинация за покупка на ваканционен имот от британците заради въведените нови имотни данъци. Последната позиция е за Каймановите острови.

Испания отново се е върнала на първо място в класацията. Почти една трета от запитванията от потенциални купувачи са били за имоти на Иберийския полуостров.

САЩ, които оглавяваха класацията на изданието, са паднали на втора позиция. Третото място е за Португалия, а първата петица се допълва от Франция и Бразилия.

Най-сериозен скок в класацията на онлайн портала е направила Канада, която към края на юли се намира на 9-то място в желанията на британците за покупка на втори дом в чужбина.

С 13 места се е изкачила и Доминиканската република, която е на 16-то място.

В класацията на 10-та позиция влиза и най-новият член на Европейския съюз (ЕС) – Хърватия. За последен път страната е попадала в топ 20 на класацията преди година, уточняват от изданието.

Купувачите продължават да търсят стабилни алтернативи извън Европа. Белег на това е нарастващият интерес към дестинации като Бразилия, Канада и Тайланд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 1
stasi666
преди 10 години
Нормално,имаше хиляди измамени,на едни им продаваха апартаменти по 1,80 високи,на други без стълбище!!! А сега познайте защо няма измамени руснаци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 2
mailoff
преди 10 години
Успяхме да изгоним всички желаещи да вложат пари в нашата икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Отядоха си на шопска салата и евтини кюфтета и дотам с интереса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Тя любовта им отдавна изстина. Доста бяха излъгани. Но все пак колонизирането крие рискове и те това много добре си го знаят :) Да не забравяме, че тези дето купуваха имоти целяха препродажба на свои сънародници на по-висока цена, ама номера не мина и затова им "истинаха" мерацитеВъпреки това, тук-там се срещат хора които си живеят добре тук с тяхната си пенсия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 0
albobo76
преди 10 години
Т.нар. британски инвеститори бяха основно балъци, които купуваха свръх-надценени, лоши имоти. Но *** можеш да излъжеш само веднъж, за втория път ти трябва нова лъжа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
vezna
преди 10 години
Всичко е до време, освен това сега е криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още